KROVNI AKSIJALNI VENTILATORI – KAV namijenjeni su za izbacivanje velike količine zraka iz industrijskih prostora, radionica, skladišta te mnogih drugih objekata gdje se zagađeni zrak mora izbacivati van objekata.. Nisu namijenjeni za spajanje na cijevni razvod zbog relativno malog otpora koji mogu savladati.

Ventilatore opremamo sa jednobrzinskim ili dvobrzinskim trofaznim elektromotorima, a po želji kupca isporučujemo i ventilatore sa monofaznim elektromotorom. Motori mogu biti van strujanja zraka ili u strujanju zraka ovisno o zahtjevu ugradnje ventilatora vezano za temperature i zagađenost zraka kojeg ventilator transportira. Ventilatori ispuhuju zrak horizontalno, no za slučaj da je potrebno spriječiti utjecaj bočnog vjetra na ventilator, odnosno, gdje želimo vertikalno ispuhivanje otpadnog zraka dograđuje se plašt za vertikalno usmjeravanje zraka.

Konstrukcija ventilatora izrađena je od dekapiranog lima i propisno zaštićena vrućim cinčanjem, rotor ventilatora izrađen je od aluminijskog ili pocinčanog lima. Krovni ventilatori su dopadljivog izgleda, niske konstrukcije, male težine, rade mirno i tiho zahvaljujući izbalansiranom rotoru. Radna temperatura ventilatora iznosi od -20°C do +50°C. Najmanja udaljenost od izvora topline je 3 m. Ventilatori se rade u 10 veličina, maksimalnog kapaciteta do 120.000 m³/h.

Za puštanje u rad ventilatora osiguravamo regulatore broja okretaja, uklopnike ili frekventne pretvarače te ih na zahtjev kupca isporučujemo.

Motori se izrađuju s izolacijom klase F i zaštitom IP 55.

Također u ponudi imamo iste ventilatore za rad u protueksplozivnim uvjetima što podrazumijeva Ex-ATEX konstrukciju.

Prikaz KROVNOG AKSIJALNOG VENTILATORA:

Krovni aksijalni ventilatori

KAV/H (TNE/H)

Krovni aksijalni ventilatori

KAV/V (TNE/V)