CENTRIFUGALNI VENTILATORI posjeduju pomičnu komponentu (rotor ili impeler) koja se sastoji od centralnog vratila oko kojeg je smješten komplet lopatica, ili rebara. Centrifugalni (radijalni) ventilatori pušu zrak pod pravim kutem od dovoda zraka i vrte zrak prema odvodu zraka. Rotor se rotira uzrokujući da zrak uđe u ventilator blizu vratila i da se kreće okomito od vratila prema otvoru na kućištu ventilatora. Centrifugalni ventilatori se koriste se u prostorima gdje je potreban veći tlak jer proizvode veći tlak za zadani volumen zraka.

Naša ponuda centrifugalnih ventilatora razvijena je kako bi omogućila realizaciju većine kombinacija protoka zraka [m³] i tlaka [Pa] pomoću ventilatora s direktnim pogonom. Konstrukcijske prednosti naših ventilatora uključuju optimalnu iskoristivost, visoki protok zraka, potreban tlak i nisku potrošnju električne energije.

Fleksibilna konstrukcija i proizvodnja omogućuje izradu i isporuku specijalnih izvedbi ventilatora po zahtjevu kupaca (Ex – ATEX konstrukcija, ventilatori za visoke temperature, antikorozivni (plastični) ventilatori, transportni ventilatori za različite namjene, itd).