KROVNI CENTRIFUGALNI VENTILATORI – KCV namijenjeni su za restorane gdje je potrebno izbaciti zrak iz kuhinje (ventilator za nape), te za prozračivanje sanitarnih prostora stambenih blokova, industrijskih objekata, radionica, skladišta, farbaona, praona, farmi, kuhinja, restorana, općenito ugostiteljskih objekata te mnogih drugih objekata gdje se zagađeni zrak mora izbacivati van objekata.

Ventilatore opremamo sa jednobrzinskim ili dvobrzinskim trofaznim elektromotorima, a po želji kupca isporučujemo i ventilatore sa monofaznim elektro motorom. Motori mogu biti van strujanja zraka ili u strujanju zraka ovisno o zahtjevu ugradnje ventilatora vezano za temperature i zagađenost zraka kojeg ventilator transportira. Ventilatori ispuhuju zrak horinzontalno, no za slučaj da je potrebno spriječiti utjecaj bočnog vjetra na ventilator, odnosno, gdje želimo vertikalno ispuhivanje otpadnog zraka dograđuje se plašt za vertikalno usmjeravanje zraka.

Konstrukcija ventilatora izrađena je od dekapiranog lima i propisno zaštićena vrućim cinčanjem, rotor ventilatora izrađen je od aluminijskog ili pocinčanog lima. Krovni ventilatori su dopadljivog izgleda, niske konstrukcije, male težine, rade mirno i tiho zahvaljujući izbalansiranom rotoru. Radna temperatura ventilatora iznosi od -20°C do +60°C. Najmanja udaljenost od izvora topline je 3 m. Ventilatori se rade u 12 veličina, maksimalnog kapaciteta do 30.000 m³/h.

Za puštanje u rad ventilatora osiguravamo regulatore broja okretaja, uklopnike ili frekventne pretvarače te ih na zahtjev kupca isporučujemo.

Motori se izrađuju s izolacijom klase F i zaštitom IP 55. Za veću izdržljivost na temperaturu izrađuju se ventilatori max do 400°C na vrijeme trajanja 2 h.

Također u ponudi imamo i krovne ventilatore (horizontalnog i vertikalnog ispuha) za kontinuiran rad pri visokoj temperaturi do 200°C, te Ex-ATEX konstrukcije.

Prikaz KROVNOG CENTRIFUGALNOG VENTILATORA s horizontalnim ispuhom:

Prikaz KROVNOG CENTRIFUGALNOG VENTILATORA s vertikalnim ispuhom: